Kurser

Sömnad

Vi syr kläder och väskor, lappar och lagar. Att sy tillsammans med andra, i kamratcirklar, är stimulerande!  Tillgång till symaskiner finns. Material medtages.


Vävning

Längst upp i huset hittar du Hemgårdens vävstuga med 24 st vävstolar. Där träffas vävkursdeltagarna för att i grupp väva tillsammans under kunnig handledning av Dori Inderbitzin. Du lär dig allt från att sätta en väv till att väva en trasmatta eller en finduk. Materialkostnad tillkommer.


Matlagning

Vill du gärna kunna laga mat, men känner dig ovan och osäker? Tillsammans med ledaren väljer ni goda maträtter som alla hjälps åt att laga och kurstillfället avslutas med en trevlig måltid. Matkostnad tillkommer. Max 8 deltagare. Endast för herrar!

Mat till vardag och fest

Matlagning för herrar

Matlagning för herrar

Varje onsdag förmiddag kommer ljuvliga dofter från skolköket på Hemgården. Det är de glada herrarna i köket som hjälps åt att laga allt från vardagliga till festliga måltider bestående av förrätt, huvudrätt och dessert under Lars Karlssons professionella handledning.


Språk


Engelska, lätt konversation

Umgås på engelska! Har du kunskaper i engelska men känner att det har gått så lång tid sedan du praktiserade språket, att du har svårt för att uttrycka dig när det väl gäller? En kurs i engelsk konversation friskar upp ditt minne och hjälper dig på traven på ett roligt sätt, i en liten grupp där alla får chansen.

Grammatikövningar och träning på glosor och uttryck efter deltagarnas behov.

Engelska konversation fortsättning


Friskvård för seniorer

Gymnastik

Träna din rörlighet, balans och stabilitet med varierande och enkla övningar till musik i lugn och trivsam miljö.

Fredagar kl 10:00-11:00
Ledare: Wolf Wondollek
Deltagaravgift: 450 kr
Antal gånger: 15