Hemgårdens årsmöte 2019

Hemgårdens årsmöte genomfördes onsdagen den 10 april, drygt 20 personer deltog vid mötet.

Före detta ordföranden i Kommunfullmäktige, Irene Lindén, ledde förhandlingarna. Verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse för år 2018 godkändes av mötesdeltagarna och ny styrelse valdes liksom revisorer och valberedning.

Under rubriken “Om Hemgården” hittar du de personer som valdes av årsmötet.

Kundenkät

Under närmaste tiden kommer vi att genomföra en kundenkät, för att få reda på vad deltagare i kurser och konferenser anser om Hemgården. Det är en möjlighet för oss att utveckla verksamheten och att göra förbättringar, så att fler ska välja att lägga sina verksamheter i våra lokaler.

Sommargården vid Glan - en del av Hemgården

Ryggåsstugan som en gång fanns på andra sidan Glan, vid Eksund                      Bild Clas Rydgren

Ryggåsstugan som en gång fanns på andra sidan Glan, vid Eksund Bild Clas Rydgren

År 1939 bildades Hemgårdens Kamratförening, syftet var att skapa en plats för sommarverksamhet. Våren 1940 gjordes en ekonomisk kraftansträngning där många deltog, man lyckades få ihop 9 000 kr så det kunde inköpas mark med byggnader vid Sjön Glan, inom Hillerstad.

Genom åren bedrevs omfattande verksamhet vid Sommargården, senaste åren har dock verksamheten i stort sett upphört. Vi har under senaste åren fört diskussioner om framtiden, mellan Studiehemmet Hemgården och Kamratföreningen. Strax innan jul 2018 blev allt klart. Kamratföreningen har nu gått upp i Hemgården och fastigheterna har övertagits likaså. Detta har skett på det sätt som de ursprungliga stadgarna för Kamratföreningen föreskrev.

Vi behöver nu planera för hur vi ska använda Sommargården. Byggnaderna är slitna och el samt vatten behöver kontrolleras. Vi har efter höststormarna sett till att ta bort mängder av träd som fallit, eller som varit i dåligt skick, men det finns mer att göra.

Under försommaren hoppas vi kunna bjuda in till medlemsmöte på Sommargården. Det är en fantastisk plats och anläggningen ligger nära Norrköping, strax bortom gamla Bråvalla flygflottilj.

Tommy håller ordning, bilden är tagen i juni 2016                                  Bild Clas Rydgren

Tommy håller ordning, bilden är tagen i juni 2016 Bild Clas Rydgren

Medlemsmöte med visning av lokalerna och HLR med Lasse Bäckman

Tisdagen den 8 januari var det medlemsmöte i föreningen Studiehemmet Hemgården. Eva Hallermalm Hammarström var “värdinna” för träffen som samlade drygt 20 medlemmar. Det var fika, information om ny hemsida och visning av lokalerna, som under hösten 2018 genomgått förändringar. Vår ekonomi- och IT-konsult Thomas Ljung gick igenom hur vi senaste tiden arbetat gällande föreningens ekonomi för åren 2017 och 2018. Han berättade också om hur vi jobbar vidare inom ekonomiområdet, för att effektivisera samt säkerställa ordning och reda.

Därefter var det Lasse Bäckmans tur att ta över mötet, Lasse jobbar åt företaget “Brandskyddsexperten”. Det var mycket uppskattat av deltagarna och vi fick veta hur en hjärtstartare fungerar, det blev även lite “provkörning” av föreningens egen “startare”.

OBS! Föreningens egen hjärtstartare finns i Tegelhallen (entréhallen).

Lasse gick vidare igenom HLR (Hjärt Lung Räddning) och lärde oss begrepp som “stabilt sidoläge” samt hur vi ska göra när någon råkat illa ut. - Tack Lasse!

Mötet avslutades av Eva och det kändes som alla verkligen uppskattade att ha deltagit vid träffen.

HLR2019Hg1.JPG
HLR2019Hg2.JPG

Välkommen till vår nya hemsida!

Idag den 5 januari 2019 publicerar vi vår nya hemsida. Mycket av det som tidigare funnits med på den gamla hemsidan finns med också nu. Vi kommer att förändra en hel del framöver, bland annat behövs nya bilder och det är extra kul om verksamheterna inom Hemgården själva bidrar till detta. Bilder kan skickas till hemgårdens e-adress, info@hemgarden.com.

Stig Pherssons musikstipendium

Varje år delar vi ut ett eller flera stipendier, till unga talanger inom musik och sång. Hemgården i Norrköping har att utse dessa ungdomar via Stig Pherssons stipendiestiftelse. Stipendiet är från början tänkt för ungdomar som spelar nyckelharpa, vi har dock “breddat” inriktningen, då nyckelharpa tyvärr inte trakteras av så många nu för tiden. Lämplig ålder för dig som vill söka stipendiet är 16 - 26 år.

Din ansökan ska innehålla; - Personlig data, - Musikaliskt CV, - Referenser, - Hur du tänker dig att använda stipendiet, - Kontaktuppgifter.

Ansökan skickas till; info@hemgarden.com, - eller med vanlig post till Hemgården, Saltängsgatan 7, 602 22 Norrköping, - Märk ansökan med “Musikstipendium”.

Vi behöver ha din ansökan senast den 31 mars 2019.

Styrelsen i Stig Pherssons stipendiestiftelse

Hemgårdens julmarknad lördag 24 november 2018

Marknaden startar kl. 10:00 och avslutas kl. 16:00

 • Barnen får träffa Hemgårdens egen tomte

 • Julpyssel för barnen

 • Utställning och försäljning av konst och konsthantverk i och utanför Kuskbostaden

 • Vi bjuder på varm glögg

 • Vårt café är öppet och där finns ”Hemgårdsbakat” kaffebröd och framförallt julgröt och skinksmörgås att köpa

 • Vi har också försäljning av vår goda ”Hemgårdslimpa”

 • Olika dansgrupper uppträder

 • Julsånger framförs av ”Sanna och Classe”

Information om julmarknaden uppdateras vid tillkommande aktiviteter, flera verksamheter som presenterar sig har sin verksamhet i Hemgårdens lokaler.

Välkommen!

beautiful_christmas_tree_6_hd_picture_170696.jpg

Bokning av våra fina lokaler!

Bokning av våra fina lokaler!

Välkommen att hyra möteslokal hos oss!

Söker ni lokal för föreningsmöten, cirkelträffar, utbildningsdagar eller föreläsningar?

I våra hemtrevligt inredda lokaler kan ni boka plats för 2-120 personer.

Morgonkaffet är bryggt när ni kommer likaså går det att förbeställa lunch, kaffe, smörgåsar och goda kakor.

När vädret tillåter kan ni njuta av kaffet i vår fantastiska trädgård.

Telefontid: måndag till fredag 8.00 - 16.00

Mejl: info@hemgarden.com