Nationaldagen med Öppet Hus och stipendieutdelning

Nationaldagen den 6 juni var en rekordvarm dag. Vårt Öppet Hus på Hemgården genomfördes på grund av eller trots detta med trevlig stämning.

Minimarknad genomfördes i Kuskbostaden.

I stora salen hade vi stipendieutdelning, där Julia Biegniewska mottog Stig Pherssonstipendiet på
10 000 kr. Julia spelade också på sin vilolin med ackompanjemang av Henrik Bergion. Dessutom spelade Julia med sin syster Nicole och pappa Kryspin samt Henrik Bergion några olika stycken. Vi har fantastiska artister från och i vår stad!

Tyvärr blev vår andra stipendiat sjuk och kunde inte delta vid utdelningen. Viktoria Björkman spelar nyckelharpa. Det instrumentet som Stig Phersson ville att stipendiaterna skulle spela och också förkovra sig inom trakterandet av detta instrument. Det är inte så många som spelar nyckelharpa, därför delar vi ut stipendier till andra ungdomar med andra instrument, som Julia Biegniewska till exempel. Vi hoppas att Viktoria vid annat tillfälle kan komma till Hemgården och spela på sin nyckelharpa, kanske på Kulturnatten.

En veteranvolvo på gården fick man gissa ålder på, många hade gissat och en person hade gissat rätt. Vinsten blev en LP-skiva från 50- eller 60-talet där Nils Ferlin läste egna dikter. Volvon är från år 1968 och ägs av Clas Rydgren, ordförande för Hemgården.

Maria Waxegård berättade om bakgrunden till Hemgården, det var intressant och Maria kan verkligen levandegöra historien. Som tack överlämnade Hemgårdens verksamhetschef Jeanette Lanemo Nordenström en vacker blombukett.

Avslutningsvis träffades vi i caféet där Benny Wagnberg höll oss kvar i “forna” tider med sitt program “Tillbaka till 60-talet”. Benny lockade oss till både allsång och dans, en härlig avslutning på dagen!

Julia B.png

Julia Biegniewska

Maria Waxegård

Maria Waxegård

Benny Wagnberg

Benny Wagnberg