God Jul och Gott Nytt År!

För dig som vill komma i kontakt med oss så håller vi helgstängt från onsdag den 22 december och vi öppnar igen måndag den 3 januari 2022.

Nu närmar vi oss de sista dagarna under år 2021. Liksom tidigare år, 2020, har coronapandemin påverkat vår verksamhet obarmhärtigt och kraftfullt, till men för privatpersoner. föreningar och företag, ja - vem har inte drabbats?

Vi gläds ändå åt att vi under och efter sommaren lyckades genomföra arrangemang, såsom exempelvis rock utomhus med Almas Läte. Det café vi önskat ha utomhus under tidigare år blev i år verklighet i Café Spiras regi, där Kuskbostaden gavs en central position.

Vi har också genomfört en bra “Kulturnatt” under dagarna två, dels med Almas Läte på fredagen och på lördagen ordnade “Folklekarne” Minispelmansstämma, Brottsofferjouren hade Öppet Hus liksom verksamheten i vår vävsal. Avslutning med utdelning av Stig Pherssons musikstipendium blev uppskattat och vi hade fullt hus hela tiden, naturligtvis inom de ramar som gäller på grund av pandemin.

Saltängsveckan fick göra debut i år, planerad för hösten 2020, men genomförd hösten 2021. Olika föredrag genomfördes under veckans alla dagar. Avslutningen skedde under lördagen och då med “stadsvandring” på Saltängen. Tillslutligen var god så vi planerar redan nu en fortsättning under kommande år.

Lördag den 27 november hade vi “Jul på Hemgården”. Det var Öppet Hus hos Seniornet och Brottsofferjouren. Det var försäljning av olika slag, dels i Kuskbostaden och dels i Stora salen. Folklekarne uppträdde liksom husets egna “ Tangodansare”. För julmusik under dagen svarade medlemmar ur Bälgadraget. Cirka 300 personer besökte Hemgården denna dag. Naturligtvis bjöd vi på glögg!

I den egna löpande verksamhete har vårt Berättarcafé kommit igång bra, här kan särskilt nämnas ett nytt grepp genom föredrag av författaren Göran Holm, Våra “vävare” är igång liksom träslöjdsgrupper och jympa med flera. Även bokningar av föreningar, kommunen med mera började dra igång, dock med en liten svacka på sluttampen på grund av en ny pandemivariant.

Stort tack till alla som har bidragit till Hemgårdens verksamhet detta år. Tacket riktas till personal, styrelse, våra hyresgäster, föreningar som hyr lokal, Norrköpings Kommun, alla besökare vid våra arrangemang, företag som bokat lokal och de som gjort jobb inom fastigheten samt vår hyresvärd Trozellistiftelsen.

Väl mött år 2022!

Clas Rydgren
ordförande